Hunter X Hunter 379 – Col•laboració

Màfies i coses xungues

El trio em sembla entranyable

Sembla ser que Togashi s’ha oblidat definitivament de Kurapika i companyia i ha decidit enfocar-se definitivament en les altres trames del vaixell. I vaja que si ho ha fet. Els que pensaven que el vaixell es limitava a la venjança d’en Kurapika i la cerimònia de successió amb alguns trets potser de l’aranya ja podeu veure que això només era una part de l’iceberg. Sí, tot el rotllo dinàstic segueix semblant la part principal de la saga. Però aquest front es presenta ara molt més profund del que es semblava endevinar. En tenim per estona nois. I aquesta només es la saga que ens portarà al nou continent. El qual ni tan sols és el continent fosc. O sigui que… Be, el manga no promet acabar aviat. Em pregunto si acabar tan sols…

La cara no te desperdici

El capítol enceta revelant-nos els fets de la matança del nou adversari del Ryodan que abans només se’ns havia esbossat. I ho fa des de la traumatitzada perspectiva de l’únic testimoni dels fets. A mi, ja des del principi. Alguna cosa em semblava no encaixar. M’havia cregut lo del testimoni  viu. Però presentant els fets que es presenten la cosa és diferent. Sabent el que sabem nosaltres dels vint punts sembla estrany que deixi viure a un només per que ja te els vint punts que necessitava. Podria ser un maniàtic obsessiu amb l’ordre al que li molesta tenir sobrepassar els vint un cop completats, però veient la personalitat de l’home i les característiques de l’habilitat era agafar-ho amb pinces. Per que 21 està més a prop de 100 que no pas 20 i ja que hi ets… És clar que això el zodíac no ho sap pas. Tot i això hi havia alguna cosa que picava en el testimoni. I efectivament alguna cosa passava.

Son gent xunga aquesta

Togashi no triga a desvetllar que el testimoni és en realitat una farsa. Un membre més de la màfia que busca jugar amb el zodiac per veure fins on poden arribar. És una manera molt enginyosa de presentar-nos a l’hora l’habilitat del membre que ja coneixíem i la personalitat del nou. I tot i que la jugada es força bona, no em convenç. No em convenç per que tot i que li regalen informació al Zodiac per obtenir informació a canvi (veure del que son capaços), li estan regalant una informació massa valuosa. El zodiac no podia haver deduït per si sol lo de les 20 morts, ell els ha regalat la informació  sense més. Amb això està un pas més a prop de la derrota, no de la victòria. Em sembla un excés de confiança en les seves capacitats  (sobre tot tenint en compte que encara no te habilitat). Però més que això em sembla una negligència que no encaixa amb el caràcter metòdic del personatge. En tot cas em sembla una argúcia interessant i tinc ganes de veure com l’explora Togashi.

És brutal com l’amburqguessa li cap al polze

Per altre banda els tres membres del Ryodan segueixen la pista que el membre que sí te poders els ha deixat per provocar-los. La provocació ha sortit un efecte nul i ha resultat contraproduent, per que ara el Ryodan ha pogut deduir quasi totalment l’habilitat nen del seu adversari.  Però l’autèntic objectiu de l’assassí semblava ser provocar tant la màfia com el Ryodan per enfrontar-los.  I be… evidentment no ha sortit efecte. Per que ni el Ryodan es tonto, ni la màfia ho és. Eren plans precipitats i improvisats llençats contra organitzacions criminals acostumades a les intrigues i les conspiracions. Sincerament, que esperava? Narrativament sembla ser que aquest assassí no serà més que l’objecte de presentació d’aquesta trama contra la màfia del pis de dalt (no m’aprendré els noms de les tres màfies en la vida). Però a efectes de trama segurament l’home acabi per esdevenir intranscendent en els esdeveniments més enllà que com el detonant de l’aliança entre el Ryodan i la màfia. En tot cas la unió semblava ja mig plantejada i sembla consolidar-se ara del tot contra uns adversaris que només semblen posar-se les coses més difícils.

Deixa un comentari: