One Piece 927 – La Kamuro de la cortesana

La jerarquia de la prostitució

Aquest és un episodi curiós, especialment tractant-se del’episodi que precedeix a una gran pausa en la publicació com ho és aquest (peldescans anual de la revista per festivitats nadalenques). Doncs en lloc de serun episodi ple d’acció amb un final apoteòsic que deixa peu a l’expectació comseria habitual en aquest cas, és un episodi expositor, que es dedica  ensenyar-te un concepte i el seu funcionament.No hi ha acció (no com a centre narratiu si no com a quelcom anecdòtic),simplement l’exposició del funcionament i la mecànica de les anomenades cortesanes.

3a4a3716-7346-47b8-86d2-7d4646b5f96f-2.jpg

Però tot i versar sobre aquesta sub-jerarquia social i laseva complexitat, l’episodi centra la seva narrativa en en Sanji i la seva tascaculinària. I és que com a narrativa la botiga d’en Sanji pràcticament funcionasola. La dinàmica i la química dels personatges en una narrativa que gira entorn a la deliciositat dels plats preparats pel cuiner és tan natural i entranyableque les pagines passen sense que te n’adonis mentre Oda aprofita per anar deixantperletes d’informació per aquí i per allà i anar plantejant el context necessariper a la exposició que vol executar.

c545d3bc-fdba-4fc1-9bb5-5ee902e1ef06-2.jpg
La baralla que el malbaratament origina tot i essersenzilla no deixa de ser impactant a nivell emocional. Més que aixecar-ne,desperta emocions i reflexions deixades enrere i que ara retornen amb vigor.Personalment llençar el menjar sempre ha estat una de les coses que més desagradem causen, potser per això la filosofia d’en Sanji sempre m’ha semblat una deles més interessants i ben portades. Aquí, sense dir-nos res, Oda ens larefresca i ens la porta a la ment.

e6f988da-3414-4a62-975f-cc0254178df7-2.jpg

Però tot i fer-ho a través d’en Sanji i la sevacuina, no son ells els que encapçalen l’episodi. L’encapçala l’ajudant decortesana. Una simpàtica i entranyablement estrambòtica Kamuro que ens introdueixdins del món de la prostitució (per que sí, Oda ens parla d’això), des d’unamirada insòlitament tendre i innocent. Aquesta resulta ser el millor enllaçintroductori amb un món que entra tant en conflicte amb l’etiqueta per a totsels públics que One Piece te adjudicada. No crec que Oda deixi anar reflexions especialmentprofundes al respecte, no deixa de tenir les seves limitacions narratives a l’horade parlar de sexe, però sí que espero que ens pugui deixar alguna perleta.

Finalment Oda ens deixa entreveure el primer cop d’ull al Shogun de Wano,encarnant segurament la representació del mal i la corrupció que ha submergitel país en aquestes tenebres. S’endevina una trama amb les cortesanes i aquestque segurament acabi per implicar a la Robin i potser a un cavallerós Sanji.Veurem per on surten els trets. Per ara però podem albirar que l’emperador noés l’únic que te relació amb els dracs. Els múltiples caps podrien suggerir lafigura de la hidra, però la cultura grega no resulta molt wanesca, esta perveure que ens depara aquest personatge fins ara reservat a les tenebres.

caa96034-63ee-4c65-9a98-aa1d74462262-2.jpg

Deixa un comentari: