One Piece 934 – Hyougoro la flor

Mapa

Aquest és un episodi purament de reubicacions. Un episodi on Oda atura un moment el ritme de la narració per deixar ben clares les posicions de tots els integrants abans de seguir amb la narració. És quelcom que acostuma a fer dins les sagues passat moments de gran acció i que la historia necessita per seguir fluint sense entrebancs o malentesos. El recurs te com a gran objectiu balancejar els temps entre personatges i Oda ho compleix sense masses problemes. No obstant aquesta vegada la cosa ha quedat potser un pèl massa seca, forçada en excés per un rigor que no casa amb la sèrie.

curiós disseny

L’exemple més notori del ja mencionat és el mapa. Els mapes sempre molen. Serveixen per ubicar els personatges i posar una disposició al que abans només eren noms. Per que no és el mateix que et diguin que estan a l’oest de la capital que veure que estan a l’oest de la capital. Sospito que el petit esquema de la geògrafa del país servirà a propòsits més específics en endavant però ara només rau a fer-nos ubicar els personatges. I per no deixar buida una de les zones del país, Oda hi transporta als personatges fugits de l’episodi anterior (una mica per que mira, aquí no hi havia passat res). Tot plegat fa que mapa a part, l’episodi resulti una mica eteri.

En primer lloc ens mostren a una tripulació de la Big Mom en disputa, que ens be a dir el que ja sabíem, que han perdut a la Big Mom (l’únic que aporta és plantejar un interessant conflicte hereditari en cas de defallir la matriarca). Després la càmera enllaça amb la matriarca perduda en un altre escena que tot i ocupar també varies pagines tampoc ens diu res que no sabéssim a banda d’insinuar el detall (un secret per tots sabut), de que en Zoro te algun vincle amb el passat de Wano (el més provable és que a través del seu mestre) i mostrar-nos el mapa (la Big Mom no és el personatge més interessant per ensenyar-nos geografia i la veritat és que queda una mica forçat, però alguna cosa havia de fer amb ella). Desprès enllaçant amb el descobriment de que hi ha una zona inexplorada de Wano ens porta fins allà per dir-nos únicament que el grup que estava dins el castell ha escapat (cosa que saber no sabíem, però sabíem), i on es menciona que l’home que capitula l’episodi era antany líder de la yakuza de l’antic Wano. I a continuació aprofitant que parlaven del succeït al palau ens transporten fins l’equip d’en Sanji que s’assabenta d’això via diari on se’ns informa de la mort de la cortesana que curiosament ja sabíem i on l’única aportació és la broma dels banys que de fet, també sabíem (cap menció a com va acabar la batalla contra els dinos ni a com van fugir?).

Hem d’esperar fins a l’ultima de les escenes per que realment ens porti algo nou. Tot i que ja es mencionava en l’anterior (amb el recurs del diari), ens assabentem que en Kid ha fugit sense en Luffy (suposo que sense intervenció d’aquest, però qui sap), detall que dona a Oda un potent recurs per salvar el dia en cas de necessitat. Allà l’esclavisme opressiu del camp de treball segueix com sempre. Segueixen fent bullyng a un impassible Luffy al que no sembla afectar-li massa que l’intentin trepitjar i es torcin en turmell en l’intent. I seguim veient patir al mateix vell d’abans en una opressió incansable que comença a fer evident que no és un vell qualsevol destinat a exemplificar la tortura dels camps de treball. Sorpresa la nostra quan descobrim en les seves paraules d’honor que no és altre que el mencionat ex-lider de la yakuza que encapçala l’episodi.

Quin bullyng

Suposo que en Luffy el salvarà, fugirà amb ell i accidentalment aquest emprarà els seus antics contactes per donar la clau de la victòria (a nivell logístic i d’informació) als aliats. Però abans d’això sembla ser que l’Oda vol que en Luffy s’hagi d’enfrontar a en Queen. És massa aviat per fer caure a un pilar tan poderós. I sembla difícil que en Luffy pugui vèncer en el seu estat actual. Però sí sembla augurar-se un enfrontament fugaç que posi en atenció al subordinat de l’emperador de l’autèntic potencial d’en Luffy i a en Luffy del que li falta encara per arribar fins l’emperador.

Deixa un comentari: