One Piece 895 – El pirata Luffy Vs el comandant dolç, Katakuri

El gegant relacionat amb en Bugy? Admeto que aquesta em genera curiositat.

La transformació del Kung-fu animal

Combat. Podria deixar la ressenya amb aquesta paraula i quedar satisfet. Doncs realment no passa res més. Molt a l’estil del desplegament marcial que va suposar la batalla final de Luffy vs Luchy i de, en aquesta mateixa saga, Luff vs Cracker. Però no és un simple desplegament marcial qualsevol. És el desplegament marcial que ens permet donar la primera ullada a la nova transformació del nostre protagonista: Snake-man.

En Luffy havia estat esperant tot aquest temps per desvetllar la seva carta final. I segurament si ho hagués fet d’altre manera no hagués pogut guanyar. Durant el llarg i intens combat en Luffy ha anat aprenent del seu adversari. En Luffy que era al principi no hagués pogut fer res contra en Katakuri ni amb l’Snake-man. Primer ha hagut d’apendre d’aquest i progressar per arribar a un nivell que el permetés igualar-lo. Però fins i tot amb això la victorià d’en Luffy sembla difícil. És inevitable preguntar-se: Ha guanyat? Jo apostaria per un no.

Mola molt

Però parlem de l’Snake-man en sí. Tal com se’ns anunciava a l’episodi anterior aquesta transformació no era una nova marxa si no una versió millorada del gear forth. La serp és un dels estils de lluita del kung fu i tenint en compte l’estètica oriental de la transformació i les característiques d’aquesta no em sembla descabellat augurar varies transformacions més per als diferents estils de kung-fu. D’aquesta en Luffy ha dit que era més rapida. Característica que es correspon a l’estil de la serp. Podríem tenir un tiger-man més potent, un mantis-man més fluit, un monkey-man més agil… Les possibilitats es perden en l’imaginari. Però sens dubte es presenten suculentes. No es tractaria doncs d’evolucions superposades de la quarta marxa si no d’evolucions temàtiques dedicades a afavorir diferents característiques que poguessin resultar d’utilitat en funció de la situació. La teoria es veu recolzada pel fet que en Luffy va desenvolupar la tècnica en una illa on l’entrenament consistia en enfrontar-se a temibles besties salvatges. I igual com el kung-fu que es basa en la imitació animal per desenvolupar els seus estils, en Luffy podria haver aprés de diferents animals per desenvolupar diferents transformacions.

 

Però que fa aquest estil de la serp exactament? Estèticament com seria obvi pensar el fa més prim i estilitzat. Però a nivell de combat no canvia gaire. Simplement el fa més ràpid. Però no ràpid en general si no, com la serp, ràpid en els moviments bruscos, en els atacs sobtats. Prou ràpid per compensar l’habilitat de previsió d’en Katakuri  i aconseguir per fi fer-li un dany real. Però serà això suficient per tombar-lo?

Tot i la transformació en Katakuri no es fa enrere. Potser en Luffy aconsegueix entomar més cops, però els del comandant són més contundents. Però com vaig dir en Luffy porta aguantant molt, en Luffy està acostumat a no cedir mai. En Katakuri en canvi sempre ha estat el guerrer impol·lut, acostumat a vèncer amb absolutisme i no veure mai el terra. Ara en Luffy l’ha tombat varies vegades i potser acostumat a no cedir mai, uns pocs cops siguin suficients per vèncer-lo.

Però hem de tenir en compte també el període de vulnerabilitat posterior a l’ús del Gear 4th. Podem suposar que amb la intensitat de l’snake-man aquest es veurà accentuat d’una o altre manera. Si li sumem això la intensitat del combat, l’esgotament del nostre protagonista i  les ferides rebudes… Sembla difícil veure com podria sortir-se’n. Si en Katakuri no està acabat, per molt mal ferit que estigui podrà acabar fàcilment amb el debilitat Luffy. I em costa veure’l completament derrotat només amb això. Però encara que així fos, hem de recordar que un contingent de sequaços de l’emperadriu ronda els voltants i dubto molt que aquests tinguin pietat amb el nostre barret de palla. Per tant la meva teoria és aquesta: Un malferit Katakuri deixarà escapar a en Luffy admeten una mena de derrota o empat. Reconeixent-lo com a digne rival i deixant-lo marxar per tornar-se a enfrontar en plenes condicions. Tal com ho veig em sembla la millor solució possible per a resoldre el conflicte. El que no crec és que ajudés a en Luffy directament a fugir. Així que malgirbat com està no m’imagino pas com Oda podria fer-lo  sobreviure a la tropa que l’espera a l’illa xocolata. L’únic que se m’acut és que Katakuri el faci sortir per alguna sort de mirall ocult que el salvi d’enfrontar-se

Deixa un comentari: