One Piece 872 – Suau i esponjós

Oh, el castell s’està caient!

Aquest és un capítol de: Oh, el castell s’està caient! Oda dedica la meitat de les seves pagines (o més) a llançar aquesta expressió. Ens recorda a la primera per que hi havia una bomba dins el cofre que, sorpresa, ha tirat el castell al terra. Ens mostra imatges de gent caient i sorprenent-se i no sabent que passa i preguntant-se que fer. Ens ensenya una població  fugint desesperada per que el castell es capaç d’esclafar la pròpia ciutat i sepultar-los a tots. I tot seguit ens mostra es clar a l’heroi de turno salvant la situació impedint que morin milers de civils (en aquest as un sorprenentment poderós xef que no s’ha resignat a quedar-se a les ombres mentre s’ensorrava el seu imperi). De totes aquestes pagines tot i que necessàries per a la narrativa d’Oda poc en puc comentar. SI el castell s’està caient, ja ho vam veure en l’episodi anterior. Poc més en podem dir. L’únic salvable és potser el que en diu Capone.

Que el castell es cau!!

Capone afirma amb una rialla eufòrica que ha fallat en el seu assassinat, però que ja no importa,  l’imperi de la Big Mom s’enserrarà amb aquest accident. Crec que l’afirmació peca de ser en excés exagerada, però m’agradaria meditar-ne la part de raó. Per que l’emperadriu te una fama, una fama que vertebra un imperi basat en la por. La gent sap que si falla, la conseqüència serà impossible de defugir. Però que passa si els autors d’un intent d’homicidi no només aconsegueixen escapar impunes del seu crim si no que esfondren al seu pas la fortalesa i símbol de l’emperadriu? Tant se val que ells no hagin tingut res a veure amb l’accident, a ells se’ls adjudicarà el mèrit d’ensorrar el castell (tot i que de fet en son responsables, no va declarar com a seva l’illa submarina al cap i a la f?). I seran una mostra de debilitat, de vulnerabilitat innegable. Encara que la Linlin els matés i els donés caça (que no ho farà per que… en Luffy és el prota), el mal ja estaria fet, la seva reputació pels terres. Amb aquesta perspectiva en ment el regnat del terror de l’emperadriu tremolaria i les illes subjugades per la por s’atrevirien a alçar-se. I ho farien a l’hora. I l’emperadriu senzillament no podria gestionar la rebel·lió d’un imperi tan gran. Potser amb el temps si te prou poder. Però el mal ja estaria fet. I més sent ella només una de les quatre forces que regeixen el nou mon. No aprofitarien els altres emperadors per créixer en la seva debilitat i apoderar-se dels territoris revelats que la Linlin no pot controlar?Així doncs sí, si aconsegueixen escapar la caiguda de la Big Mom és un perill real per aquesta, però no un fet. Però no li tindrem en compte al pobre Capone, si es que s’emociona, en Luffy li puja l’adrenalina a qualsevol.

Que es cau el castell!!!

El cas és que en definitiva els traïdors han aconseguit fugir entre la confusió i es proposen sortir cames ajudeu-me del territori de l’emperadriu. Em sembla curiós ressaltar que no sabem que passa amb els Vinsmoke. Es de suposar que poden haver anat per la seva banda. Però podria ser que hagin decidit fugir amb en Bege  i estiguessin al seu interior. Suposo que se’ns en dirà quelcom. Però veig possible que tal com va fer Mr 2 a Alabasta el Germa acabi cobrint la fugida nàutica dels barret de palla.

El castell s’està caient!!!

Pel que fa a la jugarreta de Capone amb el cartell. Be, és un simple gag humorístic, res seriós. Però un bon gag que m’ha fet riure força la veritat, encaixa amb la seva personalitat. M’agrada com tothom ignora al pobre Cesar que ja fa llàstima fins i tot. Però poc més passa. Es separen i prou. La veritat és que es un capítol de transició on passa mes aviat poca cosa.

Vale, el castell s’ha caigut…

Però mentre els traïdors es disgreguen per fugir cada un per la seva banda les forces de l’emperadriu s’organitzen preparades per a donar caça als traïdors que han fet col·lapsar el seu imperi i que quasi acaben amb la seva emperadriu. No obstant com era obvi pensar la petita Linlin no és capaç d’assimilar tot el que ha passat, tots els seus somnis destrossats. L’emperadriu està a punt de col·lapsar en el pitjor moment. Però serà això bo o dolent per als del barret de palla? A priori bo. SI es descontrola els seus hauran d’intentar aturar-la i perdran el valuós temps que requereixen per anar darrere dels fugitius. Però podria ser… i si la serva fúria és dirigida? I si aconsegueix focalitzar-la per anar sense aturador darrere en Luffy i companyia? Qui sap, no hi ha res més imprevisible que una nena incontrolable. Ho haurem de descobrir com sempre, amb el temps.

Deixa un comentari: