Hunter x Hunter 367 – Sincronització

Panerola next king of Kakin

Buscant la Panerola

En aquest capítol es produeix una situació estranya i és que tot ell gira al voltant d’una panerola. L’insecte vertebra la motivació dels personatges i mou les seves accions de principi a fi. Això em recorda una mica a l’episodi de Braking Bad que gira enterament a una mosca que es cola al laboratori i en com han d’expulsar-la. Clar que en aquella ocasió es tracta d’un acte nihilista que parla sobre l’obsessió en una enorme metafora que emplena tot un capítol per a la resta buit per fer pelés el greu del trastorn del personatge i que resulta en si l’efervescència de tot el que ha estat la sèrie fins llavors. En aquest cas no tenim quelcom similar, tot i que pot ser una mica absurd te un sentit amb la historia i la fa avançar, el ritme es trepidant i lluny d’estar buit l’episodi és ple d’enrevessades estratègies que giren al voltant de l’insecte alat. No obstant hi ha quelcom en l’absurd de fer girar la historia d’una successió reial al voltant d’una panerola. Una metàfora subtil, potser involuntària. Una reducció a l’absurd, una manera de ridiculitzar la importància que es donen els prínceps vers la seva successió. Perquè al cap i a la fi no són mes que persones jugant als seus jocs, titelles de l’univers no gaire diferents a una panerola en el gran cosmos.  I tot i la gran tasca quasi sagrada que duen a terme els protagonistes del capitol, corren desesperats darrere d’una panerola com si els hi anés la vida.

Trobant la Panerola

Així doncs mentre tots busquen un maleït insecte en Kurapika fa tots els seus esforços per distreure al personal: un guàrdia del cinquè príncep, un altre del primer, dos del tercer i un altre de la primera reina; tots excepte els del primer príncep ingenus respecte al coneixement del nen. Kurapika decideix explicar a tots els guàrdies la informació que ha acordat desvetllar-li al primer. Hi posa molts arguments: Assegurar que explica a tots el mateix, establir confiança entre tots… Però en realitat vol centrat l’atenció de tots els guàrdies en ell per que els seus companys trobin l’insecte desitjat. Però com no podia ser d’altre manera, quan després d’un dur esforç dialèctic aconsegueix traslladar als guàrdies a un altre sala resulta trobar en aquesta la panerola escollida.

CaçantXvaçant la Panerola

El que succeeix a continuació… be és la màgia dialèctica de Togashi. L’autor peca tot sovint de ser massa enrevessat en la seva narrativa, d’explicar amb moltes paraules el que potser requeriria sols una imatge.  Però en aquesta saga Togashi pot explotar el seu màxim potencial sense por, per que les batalles burocràtiques en corts monàrquiques son realment això, moltes paraules per explicar poca cosa. I això és el que succeeix. El capítol es podria resumir en: En Kurapika vol anar a un altre habitació per explicar-los el nen, hi van els hi explica amb un exemple pràctic mentre posseeix una panerola normal i jasta. Però l’esplandit és el com. El com tots desconfien de tot, de cada gest. Que Kurapika amaga alguna cosa és massa obvi, però que? Els que no coneixen el nen ho tenen més difícil, prou en tenen amb assimilar l’explicació del jove Kurapika. Però el primer guàrdia comença a treure conclusions. I per a sort d’en Kurapika les conclusions equivocades.

La Panerola és lliure

I és que sense voler Kurapika ha mostrat un engany magistral. I això m’encanta. Per que Togashi es concentra tant en les maquinacions que de vegades s’oblida dels accidents, de que hi ha coses que passen sense voler i que omplen la nostre vida. Kurapika fa que sembli que en Bill domini a la panerola per desviar l’atenció de la reina. Però al final el guàrdia d’en Benjamin acaba creient que aquesta és precisament l’habilitat d’en Bill. I això és un doble avantatge de conseqüències estratègiques molt valuoses. Primer no saben que la reina és un actiu estratègic important i segon pensen que ja coneixen l’habilitat d’en Bill. En Bill en pot tenir un altre sí, però el guàrdia pensa que ja el te clissat i que l’únic que fa falta és descobrir l’habilitat d’en Kurapika. Un menys pensa i d’aquest pensament sorgirà l’oportunitat per a en Kurapika de sorprendre. Això transforma al pobre Bill en una valuosíssima peça. Llàstima que no sapiguem encara quina és exactament la seva habilitat.

Panerola acrobata

Al final Kurapika se surt amb la seva i la reina activa la seva habilitat. La meva pregunta és: ha deixat de reduir el temps de vida d’en Kurapika oi? Os imagineu que fins que desactivi l’habilitat segueix disminuint? Tal com ho vaig entendre no, però les explicacions son ambigües i… be les traduccions encara més. Qui sap.

Panerola ninja

Deixa un comentari: