One Piece 888 –Lleó

M’agraden aquestes noves historietes però…. les allarga massa.

Power Up

Oda ja ens va advertir fa unes setmanes en una petita vinyeta que la lluna plena suposaria un canvi pels mink. En aquell moment vaig optar per no comentar-ho sabedor de que era quelcom que podria fer més endavant. Ara, pocs capítols després Carrot compleix amb la seva insinuació d’un Power Up fent-ho en el sentit més clàssicament anime de la paraula: et creixen els cabells.

Recorda o no recorda al Monster Chopper?

Tot i que Oda havia exposat varis power ups al llarg de tota la sèrie, sempre ho havia fet d’una manera única i particular. Eren augments que no sorgien del no res. Oda sempre havia tingut un estil molt seu a l’hora d’exposar-los. Mai venien a ser transformacions en si, si no tècniques, habilitats de la fruita en qüestió o fruits d’un entrenament que no consistia en unes hores tancat en un gimnàs de intensa exercitació, si no de la rutina constant i el progrés diari de la seva gran aventura. Tot i que no s’ho ha tret de la màniga en aquesta ocasió (com si va fer amb el despertar de la fruita amb el que sincerament no puc estar d’acord), si que ha estat una sorpresa poc preparada que decidia jugar amb l’expectació que genera el seu descobriment sobtat.

Cool

És, aquesta transformació, molt similar en certa forma a la del monster chopper (que després de prendre consciencia mai va tornar a ser el mateix). No tant en la seva forma si no en la manera en que ha estat exposada. Primer se’ns dona un precedent, subtil però evident si mires enrere.  Després se’ns posa als personatges en una situació límit que els obliga a donar-ho tot. I després es presenta per sorpresa el power up que salva el dia i que dona a entendre certes restriccions. En aquest cas, més que el power up de la Carrot sembla ser el power up de tota la seva espècie. Tots ho poden fer. Però s’intueix que no es sensat fer-ho per que sí. Es dona a entendre que es necessari un entrenament per a dominar-ho. Segurament si un mink es transformés sense això esdevindria una criatura similar al monster Chopper en els seus temps bons.

Però tot i que aquesta forma sens mostra com a totpoderosa, potser no ho és tant. S’intueixen certes restriccions. Certs limitants. Potser quedi exhausta o indefensa després d’emprar-lo durant cert temps. Potser malalta i febril. Potser perdi el control. Però és evident pel terror que els mariners li professen que la força d’aquesta bestia és quelcom a tenir en compte. Em pregunto fins a quin punt s’atrevirà Oda a estendre-la. És obvi que no pot fer front a la Big Mom. Ni tampoc al més fort dels seus fills. Però potser si estigui a l’alçada d’altres generals. La qüestió que se’m presenta no obstant és: que potser no en te varis de mink la Big Mom entre les seves tropes? Si és lluna plena per a la Carrot també ho serà per a ells. No pot doncs aparèixer un mink enemic que s’enfronti a la terrible i letal conilleta? Suposo que amb el nostre lleó a terra (en Pekoms estava a terra no?), no quedarà entre la tripulació de l’emperadriu cap mink prou poderós com per dominar l’habilitat. Però no és una opció que es pugui descartar. Seria una interessant manera de presentar-nos a un nou personatge.

Deixa un comentari: