One Piece 908 – Comença el Lev Evy

Bonney Returns

L’episodi comença amb un recordatori no massa interessant dels últims successos del manga. Amb una princesa sirena recuperant-se de l’abús i un rei tritó arribant a la conclusió final de l’acte: hi han homes bons i dolents, com hi han tritons bons i dolents. Aquesta conclusió tan senzilla i evident és en definitiva una de les conclusions més difícils d’assolir per aquells als qui acusen els prejudicis i l’odi cap a col·lectius. Com quan un racista pensa que el col·lectiu contra el que esgrimeix el seu odi son gent dolenta per que a les noticies en surten alguns fent coses dolentes ignorant el fet que els del seu propi col·lectiu també hi surten fent coses fins i tot pitjors. Així doncs aquesta conclusió tan bàsica i evident és al seu temps una conclusió a la que costa arrelar i que a molts els convindria aprendre.

Resulta increible com aquest home aconsegueix resultar imponent fins i tot en aquest estat

Després ve el que als meus ulls i segurament als de molts més resulta el més emocionant i interessant del capítol i és la  emocionant infiltració d’una vella reina per internar-se a l’interior de la terra dels dracs celestials amb propòsits desconeguts. Fins que veiem aparèixer a un torturat Kuma que serveix de transport i divertiment dels dracs celestials que se’l roten impacients per posseir l’esclau invencible immune a qualsevol tortura, buit de qualsevol anima. Però la sorpresa be quan la velleta comença a plorar davant aquesta imatge mentre es transforma en la nostre misteriosa coneguda Bonney la golafre. Aquest misteriós personatge que no sabíem d’on venia i que insinuava tenir connexions familiars amb l’Akainu ara demostra tenir una evident connexió amb el shishibukai caigut. Les llàgrimes s’amunteguen en el rostre de la pirata desconeguda i tot i que podrien ser mil coses més aquí auguro que finalment la pirata podria ser ni més ni menys que la mare del nostre apreciat Shishibukai. Sigui com sigui te tota la pinta que més tard o més d’hora Oda ens oferirà un flashback que ens n’explicarà tota la historia.

Aquesta dona és sempre tan intensa

I aquí Oda aprofita per enllaçar amb la trama dels revolucionaris amb els que la Bonney no sembla tenir cap vincle tot i semblar compartir el mateix objectiu. Al menys en part. Tot i que sembla evident que la pirata te com a únic objectiu rescatar a en Kuma, no se si podria dir el mateix dels revolucionaris. Sí, ell és el motiu per al que han vingut al cap i a la fi. Però que en sigui el motiu no vol dir necessariament que no hi hagin afegit de passada altres objectius secundaris igual o més importants. Perquè són l’exèrcit revolucionari. Lluiten contra la tirania del govern mundial. I s’han infiltrat ni més ni menys que a la seva seu. Limitar-se a rescatar al seu company no sembla la millor manera de perseguir els seus objectius.

Ja era hora. Suposo que Lev Ely és la reunió principal dins l’event que és la Reviere

I mentre totes aquestes trames es cuinen lentament la Reviere comença finalment. Els reis s’asseuen a la taula disposats a discutir sobre els assumptes del món. I el primer que sorgeix  més com a aperitiu que com a discussió oficial és el debat sobre el conflicte de Wano. El veredicte sembla clar: Wano no pertany al govern mundial, no tenim per que intervenir-hi. No obstant resulta evident que és un conflicte la importància del qual podria desestabilitzar al món. Per tant tot i no prendre-hi partit directe més els val estar preparats per actuar. Guanyi qui guanyi en aquest conflicte, potser seria el moment per acabar amb el debilitat emperador i acabar amb dos ocells d’un tret.

Em pregunto per que Oda li vol donar un aire tan poetic al personatge

I finalment apareix en escena el rei de tot: Im-sama. Que voleu que os digui? La idea no em sembla la millor. El fet que els cinc ancians s’agenollin em sembla quasi ridícul. Sí que m’agrada la idea de que en realitat sí hi hagués un rei de tot. Però havia de ser un titella sense poder real, una figura secreta i sectària de la que els autèntics poderosos es desfarien si fes falta per col·locar la corona en un altre cap. Encara podria ser així. Podria ser que ell no tingués poder real sense saber-ho i que els ancians només s’hi agenollessin per seguir el protocol. Però l’ambient no em dona la sensació d’encaminar-se en aquesta direcció.

No dic que no pugui ser interessant, pe`ro no pinta be

Deixa un comentari: